De frica crizei, romanii isi fac mai multe asigurari

Ziarul Financiar 23.10.2009

La sfarsitul anului trecut, asiguratorii vorbeau de scaderi, de pierderi si, in cel mai bun caz, de o stagnare a vanzarilor si a volumului de prime in 2009. Lucrurile au luat insa o alta turnura: potrivit datelor de pana acum, exista sanse ca anul sa nu se termine atat de dramatic, scrie BUSINESS Magazin.

In perioadele cand bugetele sunt limitate, orice dauna poate marca definitiv echilibrul financiar al clientului, spune Boris Schneider, CEO al Asirom Vienna Insurance Group, rezumand mesajul pe care asiguratorii au incercat sa-l transmita in mod constant anul acesta, cand au simtit mai bine decat oricand amenintarea scaderii vanzarilor. Pentru unii inca din primele luni ale anului, pentru altii abia in ultima vreme lucrurile au inceput sa se miste. "Primul trimestru a insemnat o crestere de 10% a primelor brute subscrise de companie", afirma Shah Rouf, directorul general de la Aviva Asigurari de Viata.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, cresteri au fost si pentru companiile care vand asigurari generale: de la 2,9 mld. lei, in primele sase luni ale lui 2008, la prime brute subscrise de 3,5 mld. lei in primul semestru al acestui an.

Cititi mai multe despre rezultatele bune ale companiilor de asigurari, unele din putinele de acest fel din economie, pe www.businessmagazin.ro