CV: Mihai Constantin Seitan, 53 de ani – propus pentru Ministerul Muncii

Ziarul Financiar 23.10.2009

A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare si, apoi, Facultatea de Matematica. Este secretar de stat in Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale, de la inceputul lui octombrie. A fost consilier de stat pentru munca si protectie sociala al premierului Emil Boc de la inceputul anului pana in octombrie. Este specialist in sistemul public de pensii. Este membru PD-L.

Seitan a mai fost seful Oficiul pentru Coordonarea Reformei Sistemelor de Pensii din Romania (Banca Mondiala), consultant in Parlamentul Romaniei, iar din 5 octombrie 2009 ocupa functia de secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, dupa ce in perioada februarie - octombrie 2009 a fost consilierul de stat pentru munca si protectie sociala al premierului Emil Boc.

Seitan a mai condus si Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS) in perioada februarie 2005 - mai 2007, el fiind si coordonatorul echipei tehnice care a elaborat proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.
Dupa ce a parasit CNPAS, el a condus, din postura de director general, compania FINCOP Broker de Pensii Private.