Taher ar putea aduce brandul hotelier Courtyard in Bucuresti

Autor: Mirabela Tiron 25.10.2009

Omul de afaceri iordanian Fathi Taher, care detine indirect actiuni la hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitala, dar si la alte companii din Romania, ar putea aduce brandul hotelier de patru stele Courtyard in Bucuresti, potrivit unor surse din piata.

Fostul director general al hotelului Marriott, Kurt Strohmayer, anunta in iunie anul acesta ca a fost semnat deja un contract cu un dezvoltator si urmeaza sa inceapa lucrarile de constructie la un hotel Courtyard, care va opera 187 de camere si care va fi livrat in urmatorii doi ani. Investitia in acest hotel s-ar putea situa intre 14 si 18 mil. euro, luand in calcul un cost pe camera intre 74.000-100.000 de euro, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor Marriott.

Iordanianul Fathi Taher este unul dintre investitorii care au cerut consultanta pentru construirea unui hotel in Bucuresti, afirma Strohmayer, care conduce acum propria companie de consultanta in industria ospitalitatii, Aducco.

"Taher planuieste sa faca un hotel, insa nu doar in Bucuresti, fiind unul dintre clientii companiei mele", spune fostul sef al Marriott, fara a da informatii despre brandul hotelier pe care-l va aduce Taher. Potrivit ultimelor date disponibile, Taher detine 19% din titlurile Societatii Companiilor Hoteliere Grand, care administreaza hotelul Marriott, in timp ce Bau Holding Strabag detine 55%.

"Am discutat cu reprezentantii Courtyard si cautau parteneri ca sa intre pe piata romaneasca. Probabil ca exista un acord general care s-a facut pentru brandul Courtyard", a declarat Lucian Marinescu, senior associate al companiei de consultanta hoteliera Trend Hospitality.

Taher nu a putut fi contactat pentru declaratii.

Si fostul fotbalist Gica Popescu se afla in negocieri pentru afilierea la brandul Courtyard a unui hotel de patru stele cu 144 de camere, care va fi construit pe un teren de 5.000 de metri patrati in Capitala, in urma unei investitii estimate la cel mult 25 mil. euro. Piata hoteliera din Capitala a fost puternic afectata anul acesta, tariful mediu pe camera, exprimat in euro, a scazut cu 22%, iar rata de ocupare a scazut cu aproape 23% in primul semestru, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta CB Richard Ellis Eurisko (CBRE).