Rasturnare de situatie la Omniasig: Toma are un nou mandat

Autor: Angela Placinta 25.10.2009

Constantin Toma si-a reinnoit saptamana trecuta mandatul de presedinte si director general al Omniasig, a doua companie din piata asigurarilor generale, desi la inceputul acestei luni reprezentantii actionarului majoritar, Vienna Insurance Group, au declarat ca discuta finalizarea mandatului.

Astfel, Toma a semnat un nou contract de management pentru urmatorii patru ani, sustin surse din piata.

Toma, 48 de ani, este unul dintre cei mai puternici manageri din industria asigurarilor. El conduce Omniasig inca de la infiintare, din 1995, compania avand in fiecare an cresteri peste media pietei. In prezent, Omniasig este al doilea jucator din piata asigurarilor, cu afaceri de 321 mil. euro anul trecut si peste 1.600 de angajati.

Toma a fost numit recent presedinte al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor si la care actionari sunt asiguratorii care au decis sa intre in acest program.

Printre acestia nu se numara insa Omniasig si nici celelalte doua companii de asigurari generale ale Vienna Insurance Group de pe piata locala: Asirom si BCR Asigurari. Toma a intrat in PAID ca reprezentant al Clal, companie preluata recent de un grup de investitori, printre care se numara Efraim Naimer, om de afaceri israelian care a reprezentat fondul de investitii israelian TBIH in perioada in care acesta a fost actionar la Omniasig.

De asemenea, din grupul de investitori face parte si Constatin Toma, potrivit unor surse din piata. Asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi aplicata incepand cu data de 1 ianuarie 2010, dar exista sanse sa fie din nou amanata.

Nici Constantin Toma, nici oficialii Vienna Insurance Group nu au putut fi contactati ieri pentru comentarii.