Fostul ministru al sanatatii s-a reintors sa vanda Ferrari

Autor: Bogdan Alecu 25.10.2009

Ion Bazac, fostul ministru al sanatatii, din partea PSD, in primul guvern condus de Emil Boc, a revenit la conducerea operatiunilor Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, companie pe care doreste acum sa o extinda pe pietele vest-europene.

"Loc de dezvoltare pentru Forza Rossa exista in continuare, la nivel international. Noi, romanii, suntem suficient de competenti ca sa ne dezvoltam si pe alte piete decat cea locala. De aceea ne dorim extinderea Forza Rossa in Europa de Vest", a declarat presedintele companiei. In prezent in portofoliul Forza Rossa se regasesc clienti nu numai din Romania, ci si din Republica Moldova si Bulgaria.

Anul acesta Forza Rossa va livra pe piata locala 25 de automobile Ferrari si deja 15 din cele 25 de masini care vor fi livrate anul viitor sunt rezervate, in conditiile in care multe automobile de sute de mii de euro sunt returnate companiilor de leasing de catre clientii care nu mai pot achita ratele.

Anul acesta Forza Rossa va realiza afaceri de aproximativ 8 mil. euro, dintre care un milion de euro din activitatea de service. Pentru 2010, odata cu deschiderea Ferrari Store si cresterea activitatii de service oficialii companiei estimeaza afaceri de peste 10 mil. euro.