Jumatate din miliardarii in euro si-au schimbat executivii in cel mai greu an din economie. ZF lanseaza miercuri anuarul "Who's who in Business"

Autor: Alina Pahoncia 26.10.2009

Patru companii din topul firmelor cu afaceri de peste un miliard de euro si-au schimbat executivii in ultimul an, potrivit celei de-a doua editii a anuarului ZF "Who's Who in Business - Cei mai importanti oameni din business" - 2009, care va aparea maine, 28 octombrie pe piata. Cele patru companii cu afaceri de peste un miliard de euro care au operat schimbari la nivel de CEO insumeaza businessuri de aproape 7 mld. euro. Miliardarul indian Lakshmi Mittal l-a adus pe francezul Thierry Le Gall la conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, cu afaceri de 1,9 mld. euro in 2008. In primavara acestui an, Dusan Wilms a revenit la conducerea celei mai mari retele din retailul romanesc, Metro Cash & Carry, iar francezul Thierry Millet, 43 de ani, a fost promovat la sefia celui mai mare operator de telefonie mobila, Orange, dupa plecarea lui Richard Moat. Ultima mutare a venit de curand de la cea mai profitabila fabrica din cadrul grupului Renault, Automobile Dacia, care va avea un nou sef, Jerome Olive, dupa ce Francois Fourmont, francezul sub conducerea caruia Logan a devenit miracolul low-cost al Europei, a decis sa se pensioneze. In acelasi timp, aproximativ 100 de manageri din randul celor 1.000 cei mai importanti din businessul local au fost promovati sau si-au schimbat locul de munca in cel mai dificil an pentru businessul romanesc.

In total, businessuri cumulate de peste 15 mld. euro au sefi noi in acest an. Anuarul "Who's Who in Business -

Cei mai importanti oameni din business" este prima initiativa de acest tip din presa de business si prezinta pentru al doilea an consecutiv 1.000 de manageri de top si intreprinzatori din 22 de sectoare de activitate.