Aviva Asigurari se transforma in sucursala

Autor: Angela Placinta 27.10.2009

Aviva Asigurari, unul din primii zece jucatori din piata asigurarilor de viata, membra a grupului britanic cu acelasi nume, se va transforma in sucursala a companiei din Irlanda a grupului.

Miscarea face parte dintr-un plan de reorganizare a grupului Aviva, care intentioneaza sa transforme in sucursale (in baza dreptului de stabilire) toate companiile de asigurari din Europa, cu exceptia celei din Marea Britanie.

Dupa aderarea Romaniei la UE, companiile din spatiul comunitar pot activa pe piata locala folosind "pasaportul european", adica prin intermediul unor sucursale, pentru a-si eficientiza costurile. Sucursalele nu trebuie sa raporteze catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, asa cum fac asiguratorii infiintati potrivit legislatiei locale. In prezent pe piata locala functioneaza 9 sucursale ale unor asiguratori europeni, care in primul semestru au subscris prime de 4,7 mil. euro.

Aviva a inregistrat anul trecut afaceri de 29 mil. euro. O intentie similara, de transformare in sucursala, a anuntat recent si asiguratorul AIG Romania, care isi va transfera businessul catre sucursala AIG Europe.