Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Ziarul Financiar 28.10.2009

Tarul platilor din Statele Unite a redus bonusurile insa a majorat salariile

Tarul platilor in cadrul Trezoreriei Statelor Unite, Kenneth Feinberg a anuntat saptamana trecuta reducerea masiva a bonusurilor totale oferite de companiile din sectoarele financiar si auto pe care el le poate controla. Desi el a redus totalul sumelor la jumatate, el a majorat un element important - salariile de baza, potrivit unei analize a Wall Street Journal.

Comisia Europeana urmeaza sa aprobe planul de restructurare al Northern Rock

Comisia Europeana este asteptata sa aprobe miercuri planul de restructurare al creditorului ipotecar Northern Rock fara a impune alte conditii adiacente, potrivit persoanelor apropiate. Aceasta ar fi prima dintr-o serie de masuri pe care Comisia urmeaza sa le ia in urmatoarele saptamani care ar putea solda cu dezinvestitii masive din partea altor banci din Marea Britanie.

Pesimismul in privinta revenirii economiei creste in randul americanilor

Americanii sunt din ce in ce mai pesimisti in ceea ce priveste economia Statelor Unite, dupa ce in septembrie se observase o usoara schimbare inspre optimism. Republicanii nu au reusit sa profite din punct de vedere politic de starea maladiva a economiei, potrivit unui studio realizatd e Wall Street Journal /NBC News.