CARTEA DE CALATORIE/ O minune de carte

Autor: Stelian Turlea 28.10.2009
Cele mai frumoase locuri din lume
Editura All
Aceasta carte cuprinde texte compilate dintr-o serie de titluri aparute sau in curs de aparitie la Editura All, incluzand "100 de minuni ale lumii", "Cele mai frumoase 100 de orase ale lumii", "Cele mai frumoase 100 de catedrale ale lumii", "Cele mai frumoase 100 de piete ale lumii" si "Cele mai frumoase 100 de parcuri nationale ale lumii". Autori: Anne Benthues, Winfried Maab, Hanns-Joachim Neubert, Nicolaus Neuman, Hans Oberlander, Amo Rattay, Rolf Schneider, Jom Voss. Traducere: Sorin Cheval, Violeta Vavura, Augustin Fratila, Mircea Moldoveanu.
Cartea este echivalentul unei calatorii in jurul lumii, cum bine spun editorii, oferindu-va imagini ale celor mai frumoase si mai interesante locuri de pe Pamant. "Aproape orice loc de pe planeta isi are propria magie si propria istorie, in fapt o tesatura iscusita de influente geologice si climatice, de flora si fauna, dar si de evidente ale activitatii umane, mai mult sau mai putin laborioase. Gratie progresului tehnologic, oamenii au reusit sa modeleze natura, uneori in folosul, alteori in dezavantajul lor. Rareori echilibrul natural a putut fi pastrat. Acesta este si motivul pentru pentru care am inclus printre cele mai frumoase locuri din lume si cele mai importante zone protejate."
Sunt prezentate locuri din toata lumea. Romania e prezenta, firesc, prin Parcul National Delta Dunarii, care se bucura de statutul de "sit de patrimoniu universal".

Abundenta fotografiilor, toate color, este remarcabila.