PepsiAmericas da vina pe recesiunea din Romania pentru rezultatele slabe inregistrate in Europa de Est

Ziarul Financiar 28.10.2009

Imbuteliatorul PepsiAmericas, care este in procesul de a fi achizitionat de PepsiCo, a raportat pentru trimestrul trei un profit de 63,5 milioane dolari, in scadere fata de profitul de 73,1 milioane dolari, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, si sub asteptarile analistilor.

Vanzarile nete au coborat cu 15% la 1,13 miliarde dolari.

In Europa Centrala si si de Est vanzarile au cazut cu 27%, compania considerand ca recesiunea din Romania a afectat cel mai mult veniturile si profitul operational.

In volum, vanzarile PepsiAmericas in regiune s-au redus cu 9,3% in perioada analizata, "reflectand conditiile economice in continuare dificile de pe pietele emergente, in particular cele din Romania", se arata intr-un comunicat al companiei.

"Tinand cont de dificultatile afacerilor din Europa si de presiunile asupra volumelor din Statele Unite, suntem multumiti de performantele companiei din trimestrul al treilea (...) In Europa, trendurile economice deteriorate din Romania au avut un impact negativ asupra veniturilor si profitului operational in acest trimestru, in timp ce volumele comercializate s-au imbunatatit secvential pe toate celelalte piete. Ne asteptam ca aceste presiuni sa continue pana la sfarsitul anului. In consecinta, revizuim estimarile pentru 2009 la un profit ajustat de 1,83-1,87 dolari pe actiune", a declarat Robert C. Pohlad, presedinte si director general executiv al PepsiAmericas, intr-un comunicat prezentat miercuri de companie.