Grevele nu fac bine la sanatate. Autoritatile romane iau in calcul interzicerea intrunirilor publice de frica gripe AH1N1

Ziarul Financiar 29.10.2009

Ministerul Sanatatii analizeaza posibilitatea de a interzice intrunirile publice (greve, meciuri de fotbal concerte) pentru a limita raspandirea virusului gripei AH1N1 in randul populatiei, a anunţat, joi, Adriean Videanu, ministrul interimar al Sanatatii, citat de Mediafax.

"In momentul de fata, comitetul de la nivelul ministerului Sanatatii condus de domnul secretar Strainu Cercel analizeaza acest lucru", a spus Videanu, precizand ca fostul ministru, Ionut Bazac, a anuntat acest lucru pentru ca probabil l-a aflat din Minister a vrut sa il faca public.

Adriean Videanu a respins si acuzatiile lui Bazac privind lipsa de masuri pentru prevenirea unei epidemii a gripei H1N1.

"Daca domnul Bazac a spus acest lucru, inseamna ca s-a acuzat pe dansul pentru ca nu am facut altceva in cele 10 zile decat sa continui ceea ce a inceput dansul. Daca la 12 zile dupa ce a plecat constata ca s-au facut gresit acele lucruri, s-a contrazis pe dansul in tot ceea ce a făcut", a spus Videanu.