In contra curentului: Farmexpert a majorat salariile cu 10%

Autor: Ioana David 29.10.2009

Distribuitorul de medicamente Farmexpert, unul din principalii jucatori de pe piata de profil, a angajat 34 de oameni anul acesta, marindu-si efectivul pana la 720 de persoane, si a crescut salariile cu 10-15%, neavand un plan in ceea ce priveste reducerea costurilor.

"Nu am operat reduceri de costuri. Avem un plan sa crestem cifra de afaceri, plan care s-a realizat. Suntem intr-o industrie cu probleme specifice. Nu am avut motive sa reducem costurile sau numarul de angajati", a spus Octavian Iacob, directorul executiv al Farmexpert.

Distribuitorul a avut in prima jumatate a acestui an o cifra de afaceri de 109 mil. euro, in crestere cu 49% raportat la acelasi interval din 2008, si un profit net de 2 mil. euro, in scadere cu 25%. Cresterea afacerilor a fost determinata de produsele intrate in ultimii ani in portofoliu, in timp ce scaderea profitului a fost marcata de cresterea provizioanelor pentru clientii rau-platnici. "Nu s-a revazut planul pentru acest an. Este un plan realizabil", a adaugat Iacob.

Pentru 2009, compania are prevazute afaceri de 254 mil. euro si o marja de profit de circa 2%.

Distribuitorul a incheiat un parteneriat cu producatorul austriac Kwizda Pharma pentru promovarea si distributia produselor.

Anul acesta sunt disponibile doua produse, iar in urmatorii trei ani vor fi in total 14 produse in arii precum medicamentele cardiovasculare, ale sistemului nervos central, dermatologice, raceala si gripa, dar si dispozitive medicale. Vanzarile in urmatorii trei ani sunt preconizate la 2 mil. euro.

Farmexpert este in discutii cu mai multi producatori straini pentru largirea portofoliului, insa discutiile s-ar putea concretiza cu zece dintre ei. Noile portofolii vor genera vanzari de 20 mil. euro in urmatorii ani. Pe piata distributiei de medicamente Farmexpert concureaza cu Mediplus, Relad, Farmexim, Fildas, Polisano.