Dan Ivan a devenit cel mai puternic executiv din industria farmaceutica

Autor: Ioana David 29.10.2009

Dan Ivan, seful operatiunilor locale ale companiei franceze Sanofi - Aventis, a devenit cel mai puternic executiv de pe piata producatorilor si importatorilor de medicamente, la finalul integrarii operatiunilor cu cele ale Zentiva, luna trecuta.

Sanofi - Aventis a cumparat anul acesta grupul ceh Zentiva care detine fosta fabrica Sicomed pe piata locala, iar operatiunile celor doua companii genereaza vanzari anuale de circa 190 mil. euro, cu care urca pe primul loc in topul principalilor jucatori.

"Suntem numarul unu in piata farma cu o valoare a vanzarilor de aproximativ 190 mil. euro. Cota de piata este de circa 10%", a spus Dan Ivan. Absolvent al Facultatii de medicina, Ivan, 51 de ani, are de gestionat un portofoliu de 252 de produse pe piata locala, intr-o perioada in care producatorii sunt nevoiti sa intoarca intre 5% si 11% din afaceri catre statul roman.

El este director general al Sanofi - Aventis Romania incepand cu 2004, dupa ce anterior a condus Sanofi- Synthelabo Romania (care ulterior a devenit Sanofi - Aventis). Ivan este si unul dintre executivii cu cel mai lung mandat din industria farma, majoritatea companiilor din top zece schimbandu-si seful de mai multe ori in ultimii ani.

In cadrul grupului lucreaza circa 900 de angajati, din care 400 in partea comerciala si 500 in industrial. Planurile Sanofi - Aventis pentru piata locala au in vederea producerea unui medicament pentru Germania anul viitor care va umple din capacitatea libera, dar compania analizeaza si posibilitatea unor achizitii.