RBS ar putea fi nevoita sa vanda mai multe operatiuni decat credea

Ziarul Financiar 02.11.2009

Royal Bank of Scotland, cea mai mare banca controlata de guvernul britanic, a anuntat ca ar putea fi fortata de Uniunea Europeana sa vanda mai multe active decat planuise initial, informeaza Bloomberg.

Conventia incheiata cu Uniunea Europeana "va include operatiuni secundare negandite initial", se arata intr-un comunicat al bancii. "Ramane tinta RBS ca orice operatiuni la care se renunta sa nu ameninte planurile de revenire".

RBS ar putea vinde operatiunile de asigurari Churchill, Direct Line si Green Flag, peste 300 de sucursale si si-ar putea reduce divizia de investitii bancare, dupa ce a primit 20 miliarde lire sterline din partea guvernului, anul trecut. RBS si-ar putea vinde si divizia de carduri Global Merchant Acquiring, se arata intr-un articol din Sunday Telegraph.

Uniunea Europeana forteaza bancile care au beneficiat de ajutoare din partea guvernelor sa vanda active si sucursale pentru a oferi asigurari ca nu au parte de avantaje nemeritate. Luna trecuta, ING Groep, cea mai mare companie financiara olandeza, a fost obligata sa isi vanda diviziile de asigurari pentru a continua sa beneficieze de sustinerea statului.