Topul celor mai mari zece datornici la stat in trimestrul al treilea

Ziarul Financiar 02.11.2009

Restantele primilor zece datornici mari contribuabili la buget au crescut in trimestrul al treilea cu un miliard de lei, la 6,41 miliarde de lei, in contextul in care cel mai mare debitor a ramas Compania Nationala a Huilei (CNH), iar sase companii au de platit peste 300 milioane de lei fiecare, scrie Mediafax.

La finele lunii iunie, obligatiile celor mai mari zece restantieri ai bugetului general consolidat cumulau 5,47 miliarde de lei.
Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP), CNH avea, la finele primelor noua luni, obligatii restante la bugetul general consolidat de 3,64 miliarde de lei, in crestere cu 7,6% fata de suma raportata la sfarsitul lunii iunie.

A doua mare datorie la buget a fost inregistrata de Galaxy Tobacco, fosta Societate Nationala Tutunul Romanesc (SNTR), pentru prima data inclusa intre primele zece restantiere, cu obligatii de plata de 481,5 milioane de lei, din care 99,6% catre bugetul de stat. Compania Nationala de Cai Ferate CFR s-a mentinut pe pozitia a treia, unde se plasa si la finele lunii iunie, insa datoriile contribuabilului au urcat cu 22%, de la 349,6 milioane la 427,2 milioane. Cititi ce companii mai intra in topul celor mai mari datornici la stat pe www.mediafax.ro