ING a acceptat restructurarea unor credite de 17,5 milioane de euro luate de Flamingo

Autor: Alexandru Anghel 02.11.2009

Retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo Intenational a semnat un acord cu ING Bank pentru restructurarea unor datorii financiare in valoare de 17,5 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor Flamingo, ING a fost de acord cu principalele masuri propuse pentru restructurarea contractului ce a fost incheiat in 2001 si prin care retailerul are acces la o linie de finantare de 17,5 milioane de euro.

Conducerea retailerului a declarat ca restructurarea datoriilor se va realiza intr-un interval de doua luni si jumatate iar masura face parte din planul de restructurare financiara pus in practica in acest an.

In primele sase luni, vanzarile companiei au scazut cu 45%, la 187 milioane lei (44,21 milioane euro), comparativ cu valoarea raportata in ianuarie-iunie 2008, pe fondul declinului pietei de profil si al cheltuielilor pe cap de locuitor.
Retailerul a raportat pierderi in perioada analizata, cu un EBITDA (profit inainte de deducerea taxelor, impozitelor, dobanzilor si amortizarii) negativ reprezentand 16% din vanzari