Un project manager de la Renault a castigat bursa EMBA oferita de ZF si WU Executive Academy Viena

Autor: Adelina Mihai 02.11.2009

Dorin Herban, 31 de ani, project manager in cadrul centrului de inginerie auto Renault Technologie Roumanie (RTR), a castigat o bursa in valoare de 35.000 de euro pentru a urma cursurile unui program de Executive MBA la WU Executive Academy din cadrul Universitatii de Stiinte Economice si Administrative din Viena. Bursa a fost oferita de ZF si WU Executive Academy.
"In ultimii trei ani am avut rolul de a coordona echipe si am lucrat cu oameni din alte tari, diferiti din punct de vedere cultural. Desi nu ma asteptam sa castig bursa, speram sa se intample acest lucru", spune Herban. La competitia lansata de ZF, candidatii au depus 34 de dosare valide, din care numai cinci au fost selectionate pentru interviurile finale, care au avut loc ieri, si unde a fost selectat un singur castigator de catre un juriu format din reprezentanti ai WU Executive Academy si ZF.
Herban lucreaza in cadrul Renault din octombrie 2006. Anterior, el a mai lucrat in cadrul filialei locale a producatorului american de componente aeronautice Honeywell Turbo Technologies, la Institutul de Tehnologii Nucleare si Siguranta Reactoarelor din cadrul Universitatii Karlsruhe din Germania si a fost asistent universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Cu un background profesional mai mult tehnic, Herban crede totusi ca are abilitati de leadership. "In prezent, punctul meu slab il reprezinta cunostintele in domeniul financiar, mai ales in ceea ce priveste evidenta contabila, investitii, analiza financiara, adica tot ceea ce tine de business development. Vreau ca acest program sa ma lumineze putin din acest punct de vedere si sa ma ajute sa-mi dezvolt si aceste abilitati. La ASE am facut un master, insa a fost foarte sumar", mai spune Herban.
El a absolvit Facultatea de inginerie aerospatiala in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, unde a facut si un master. A mai urmat cursurile unui program de masterat in project management la Facultatea de cibernetica din cadrul ASE.
Ideea de a urma cursurile unui program de MBA i-a venit atunci cand s-a intors din Germania, unde a lucrat la Institutul de Tehnologii Nucleare si Siguranta Reactoarelor.
"Cand m-am intors sa lucrez la Honeywell in Romania, mi-am dat seama ca imi doresc o cariera in management", adauga Herban.
In opinia sa, absolvirea unui program de MBA imbunatateste abilitatile de leadership, pentru ca, pe langa instrumentele tehnice, de management financiar sau de marketing, da studentilor posibilitatea sa relationeze cu ceilalti manageri inscrisi la cursuri.
"Am vrut sa urmez un astfel de program si am solicitat angajatorului de la acea vreme (Honeywell - n.r.) sa ma ajute cu finantarea acestuia, dar am fost refuzat. Norocul meu a venit acum o luna, cand am vazut anuntul din ZF", mai spune Herban. El participa in prezent la un program de training intern in cadrul Renault. "Imi doresc sa-mi imbunatatesc activitatea la Renault cu ajutorul acestui program de EMBA si, pe termen lung, tintesc o pozitie executiva in companie."
Programul de EMBA oferit de WU Executive Academy se desfasoara pe o perioada de 14 luni si costa 35.000 de euro.