Sommering ataca piata din vestul tarii printr-o achizitie sub 1 mil. euro

Autor: Vlad Anastasiu 03.11.2009

Compania Sommering Install, specializata in domeniul instalatiilor, urmareste sa-si consolideze pozitia pe piata in vestul tarii printr-o achizitie a unei firme locale cu acelasi domeniu de activitate, tranzactie estimata la sub un milion de euro.
De asemenea, compania negociaza incheierea unui contract de lucrari in valoare de 3 mil. euro pentru un hotel tot din Cluj.
"Decizia de a achizitiona firma din Cluj nu depinde de incheierea contractului. Daca nu vom incheia contractul de lucrari, tranzactia tot se va realiza, dar nu in aceleasi conditii. Ma astept ca negocierile sa fie finalizate pana la sfarsitul anului. In aceasta perioada este esential sa atragi clienti noi, iar o achizitie la Cluj ne-ar permite sa acoperim mai bine zona de vest a tarii", a precizat Rudolf Sommer, directorul general si actionarul Sommering Install.
In ceea ce priveste finantarea, Sommer a precizat ca intentioneaza sa reduca la maximum plata prin lichiditati. "Finantarea achizitiei va fi tema unei negocieri astfel incat investitia prin lichiditati sa fie minima", a explciat Sommer.
Cifra de afaceri a companiei ar putea scadea in acest an cu 20%, de la nivelul de 25 mil. euro inregistrat in 2008. "Estimez o scadere de 20% a afacerilor in acest an, pe fondul reducerii numarului de proiecte. Ma astept ca anul viitor sa fie un an mult mai greu, pentru ca in 2009 aproape nu s-a inceput niciun proiect nou", a adaugat Sommer.
Directorul companiei a precizat ca aparitia crizei a facilitat reorganizarea companiei, insa nu a fost factorul determinant, Sommer intentionand sa deruleze in viitor activitatile sub modelul unui holding, prin crearea a trei firme specializate in proiectare, productie si executie.