UniCredit da afara 7.000 de angajati din Italia

Autor: Andreea Mioara Neferu 03.11.2009

UniCredit, cea mai mare banca italiana, ar putea concedia 7.000 de angajati ai sucursalelor din peninsula, in conditiile in care creditorul se pregateste de fuziunea a cinci subsidiare intr-o singura entitate, potrivit cotidianului italian La Repubblica, scrie Bloomberg.
UniCredit va disponibiliza circa 5.000 de angajati ai diviziilor de retail, in timp ce 2.000 de persoane vor fi concediate din cadrul departamentelor corporate, potrivit celor doi reprezentanti ai sindicatului Fiba Cisl, Camillo Bongiovi si Gabriele Urzi, citati de La Repubblica.
Planul bancii italiene de a uni UniCredit Banca Retail, UniCredit Banca di Roma, UniCredit Private Banking, UniCredit Corporate Banking si Banco di Sicilia intr-o singura entitate urma sa fie discutat ieri la o reuniune organizata la Milano.
Grupul bancar a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 937 mil. euro si avea la sfarsitul lunii iunie 168.007 angajati, care lucrau in 9.974 de sucursale. Totodata, activele totale ale grupului se ridicau la finalul primului semestru la 983 mld. euro.
La inceputul lunii trecute, Consiliul de Administratie al grupului bancar italian a aprobat majorarea capitalului bancii cu patru mld. euro prin intermediul unei emisiuni de actiuni comune ce urmeaza a avea loc in viitorul apropiat. Totodata, UniCredit a anuntat ca va sprijini economiile statelor unde desfasoara operatiuni si ca are in plan sa isi realizeze in continuare obiectivul de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii.
UniCredit a renuntat la obtinerea unei finantari din partea guvernelor Italiei si Austriei si a luat hotararea sa nu lanseze pe piata titluri care sa fie subscrise de ministerele de finante din cele doua tari.