Flamingo se refinanteaza de la ING cu 17,5 mil. euro

Autor: Alexandru Anghel 03.11.2009

Retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo International (FLA) a semnat un acord cu ING Bank pentru restructurarea unor datorii financiare in valoare de 17,5 mil. euro.
Datoriile retailerului insumau 23,5 milioane de euro la finalul anului trecut, din care circa 6,6 milioane de euro reprezentau credite contractate la UniCredit Tiriac Bank.
La jumatatea anului, odata cu prezentarea rezultatelor financiare din primul semestru, Flamingo a anuntat ca a acumulat pierderi de 5,5 milioane de euro, confruntandu-se cu dificultati in finantare, pe fondul scaderii cu 40% a vanzarilor.
Potrivit reprezentantilor Flamingo, ING a fost de acord cu principalele masuri propuse pentru restructurarea contractului ce a fost incheiat in 2001 si prin care retailerul are acces la o linie de finantare de 17,5 milioane de euro. Conducerea retailerului a declarat ca restructurarea datoriilor se va realiza intr-un interval de doua luni si jumatate, iar masura face parte din planul de restructurare financiara pus in practica in acest an.
"Acordul cu ING reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi in depasirea crizei actuale. Succesul depinde in foarte mare masura de contributia tuturor partenerilor de business, banci, furnizori sau proprietari de spatii comerciale", au spus reprezentantii Flamingo.
Ei au adaugat ca restructurarea creditelor de la ING nu este legata de emisiunea de obligatiuni, prin care compania urmareste atragerea a 7 milioane de euro de la actionari.
"Nu exista o conditionare intre cele doua actiuni, emisiunea de obligatiuni si restructurarea creditelor. Prospectul de obligatiuni este trimis catre CNVM spre aprobare si urmeaza a fi aprobat in cateva zile", au completat reprezentantii companiei.
Flamingo, al treilea retailer specializat pe electroIT din Romania in functie de volumul vanzarilor, urmeaza sa numeasca noi membri in consiliul de administratie in urma Adunarii Generale a Actionarilor care va avea loc astazi.
In septembrie, omul de afaceri Dan Adamescu, care a achizitionat la inceputul anului 17,5% din actiunile Flamingo prin firmele Asigurare-Reasigurare Astra si Nova Trade, l-a numit pe fiul sau, Alexander Adamescu, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie.
Ceilalti actionari semnificativi ai Flamingo sunt Dragos Cinca, fondatorul companiei, cu 27% din actiuni, Midfair Limited, o firma din Cipru, care detine 22%, si Alexandru Ion Tiriac, cu 5% din capital.
Actiunile Flamingo se tranzactionau ieri la 0,029 lei, capitalizarea companiei fiind de 5,25 mil. euro.