FC Bihor, primul club de fotbal intrat in insolventa

Ziarul Financiar 05.11.2009

Conducerea FC Bihor a anuntat, joi, intrarea in insolventa a clubului, avand la dispozitie trei ani pentru a-si plati datoriile, in caz contrar putand fi declarat falimentar, informeaza Mediafax.

Presedintele Ioan Lucian, administratorul delegat Sergiu Tot si contabilul Ramona Pavel au prezentat, joi, situatia juridica si cea financiara a FC Bihor, anuntand ca acest club a intrat in insolventa si ca are la dispozitie trei ani pentru a-si plati datoriile, in caz contrar urmand sa fie declarat falimentar.

"Din punct de vedere juridic, FC Bihor functioneaza pe baza legii insolventei, legea 85/2006. FC Bihor se afla acum in perioada supravegherii de catre un judecator sindic", a anuntat administratorul clubului, Sergiu Tot.

El a explicat si pasii care vor urma - in prima faza, judecatorul sindic va stabili un tabel preliminar al creantelor, dupa care se vor judeca eventualele contestatii, atat ale creditorilor, cat si ale debitorului.

"In cele din urma se va stabili un tabel definitiv al creantelor, cel mai probabil in luna februarie a anului viitor, cand se vor cunoaste cu exactitate datoriile clubului", a precizat Sergiu Tot.