1,2 mil. euro de la UE pentru semifabricate din beton

Autor: Adriana Rosoga 05.11.2009

Firma Wise din Ramnicu Valcea, care produce semifabricate din beton (borduri, boltari, pavele) din 1999 si care anul trecut a inregistrat afaceri de 4,5 mil. euro, intentioneaza sa construiasca o hala de productie si sa achizitioneze utilaje, proiect pentru care ar urma sa primeasca fonduri nerambursabile de peste 1,2 mil. euro.
Cei doi asociati ai Wise, Liviu Patru si Marian Stanciucu, au depus anul trecut proiectul "Fabrica de pavele" in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) "Un sistem de productie inovator si ecoeficient". "Intentionam sa crestem capacitatea de productie prin constructia unei fabrici moderne de la zero", spune Patru.
Proiectul care a fost semnat la sfarsitul lunii august are o perioada de implementare de doi ani. "Ne dorim foarte mult sa construim aceasta fabrica. Ne va ajuta sa reducem cheltuielile si preturile si sa crestem calitatea produselor. Cand am depus proiectul aveam in dosar inclusiv autorizatiile de constructie pentru hala, pentru ca am vrut sa fim cu un pas inainte si dosarul sa fie interesant. As putea incepe maine constructia halei, ar trebui doar sa intocmim caietul de sarcini pentru licitatii, insa vrem sa mai asteptam sa vedem cum se misca piata anul viitor si abia apoi sa luam o decizie daca vom continua sau nu proiectul."
Principala problema cu care se confrunta in acest moment compania este ca, desi reuseste sa vanda produsele, este mai dificil sa incaseze facturile. "Platile vin greu, banii sunt cea mai scumpa marfa in aceasta perioada."

Cine ia banii:
Compania: Wise din Ramnicu Valcea
Obiect de activitate: productie semifabricate din beton (borduri, boltari, pavele), tigle
Proiectul: "Fabrica de pavele"
Valoarea totala a proiectului: 2,3 mil. euro fara TVA
Suma pe care o primesc de la UE: peste 1,2 mil. euro
Cifra de afaceri in 2008: 4,5 mil. euro