380.000 euro de la UE pentru productia de mobilier

Autor: Adriana Rosoga 08.11.2009

Producatorul de mobilier Woodart din localitatea Chiscani, judetul Braila, care anul trecut a rulat afaceri de circa 860.000 de euro, va achizitiona sase utilaje pentru productia de mobilier pentru care va primi fonduri nerambursabile in valoare de peste 380.000 de euro.
"Perioada de implementare este de un an de zile, iar proiectul este impartit in trei etape. Cea mai scumpa achizitie va fi linia de finisaj care reprezinta jumatate din proiect. In prima etapa vom achizitiona trei utilaje. Cel mai probabil le vom aduce din Italia si Germania", spune Cornel Serban, administratorul Woodart.
Proiectul "Modernizarea fluxului tehnologic prin achizitie de utilaje independente automatizate" care are o valoare totala de circa 600.000 de euro a fost depus anul trecut in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) "Un sistem de productie inovator si ecoeficient".
Pe langa acest proiect, compania are in plan constructia unei hale de productie pentru care va depune un nou proiect. "Nu am reusit sa cuprindem in proiectul care a fost aprobat anul acesta constructia halei, insa avem nevoie de aceasta pentru utilajele noi pe care le achizitionam. Vrem sa beneficiem de prefinantarea de 35% din valoarea proiectului pe care putem sa o obtinem in avans pentru constructia halei, insa avem nevoie de o scrisoare de garantie de la banca."

Cine ia banii: