Negoita isi incearca si el norocul la functia de prim-ministru

Autor: Doina Anghel 08.11.2009

Premierul desemnat Liviu Negoita (PD-L), primarul sectorului 3 din Capitala, va prezenta astazi lista cabinetului sau, din care vor face parte majoritatea ministrilor PD-L propusi de Lucian Croitoru, insa sansele ca Guvernul sa fie investit inainte de prezidentiale sunt egale cu zero.
Liderii parlamentari din coalitia PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nationale discuta despre amanarea votului asupra cabinetului Negoita pana dupa alegerile prezidentiale, in conditiile in care FMI si CE au anuntat ca vor amana transele din creditul de 20 de miliarde pana dupa instalarea unui nou guvern.
Negoita a anuntat ieri ca Guvernul pe care il va propune include si ministrii nominalizati de Lucian Croitoru, care a fost respins saptamana trecuta de Parlament, si ca are sprijinul PD-L si al parlamentarilor independenti, dar nu si al grupului minoritatilor. El urma sa discute aseara si cu liderul UDMR, Marko Bela, care insa, impreuna cu partenerii din PNL si PSD, il sustine pentru pozitia de premier pe primarul Sibiului Klaus Johannis.
PSD si PNL nu au dorit sa participe la negocierile cu Negoita, asa ca premierul desemnat a cerut electoratului sa ii convinga pe parlamentarii celor doua partide, la intalniri in circumscriptii, sa voteze Guvernul pe care il va propune in Parlament. "Daca pe mine nici nu au dorit sa ma vada, probabil electoratul va avea mai mult succes", a spus ieri Liviu Negoita.