Generali incaseaza mai mult pe asigurari generale, dar scade pe viata

Autor: Angela Placinta 09.11.2009

Generali, una dintre cele mai mari companii din piata asigurarilor, a incheiat primele noua luni din acest an cu o crestere de 20% a afacerilor pe segmentul asigurarilor generale, in timp ce primele brute subscrise din asigurari de viata s-au redus usor, cu 0,6%.

Per total, primele brute subscrise de Generali s-au majorat cu 16% comparativ cu primele trei trimestre ale anului trecut, pana la 370 de milioane de lei (87,5 milioane de euro). Din asigurari generale subscrierile au fost de 306 milioane de lei (72,3 milioane de euro), iar din asigurari de viata - 64 de milioane de lei (15,2 milioane de euro).

"Continuam sa monitorizam cu atentie toate segmentele de asigurari, intrucat ne dorim ca la sfarsitul anului sa constatam evolutii bune pentru fiecare dintre ele. Evident, exista produse care au fost mai afectate de criza financiara, nevoia de lichiditati si scaderea nivelului de trai, cum este cazul asigurarilor de viata individuale, insa marea provocare pana la sfarsitul anului, precum si pentru 2010, este tocmai cresterea lor in ciuda regresului nefavorabil", a declarat Marie Kovarova, directorul general al Generali Asigurari.

In timp ce primele brute subscrise din asigurari de viata individuale s-au redus, pe segmentul asigurarilor de grup compania a inregistrat o crestere de 21%.

Pe segmentul asigurarilor generale, cele mai mari cresteri au fost inregistrate de politele de incendiu in zona industriala si comerciala (plus 64%), cele de locuinte (plus 30%) si cele de raspundere civila (plus 22%). De asemenea, primele brute subscrise din asigurari RCA (raspundere civila auto obligatorie) s-au dublat.

"In concluzie, rezultatele foarte bune inregistrate pe cele mai importante segmente de asigurari reprezinta o confirmare a evolutiei din acest an si ne ofera o perspectiva pozitiva a rezultatelor pentru intreg anul 2009, unde estimam ca vom fi peste dinamica pietei", a mai spus Kovarova. Generali Asigurari este controlata de grupul Generali PPF, care mai detine asiguratorii Ardaf si RAI (societate specializata pe asigurari de calatorie in strainatate).

La sfarsitul anului trecut, Generali era a noua companie din piata asigurarilor, cu o cota de 4,7%.