118.000 de euro de la UE pentru implanturi dentare

Autor: Izabela Badarau 10.11.2009

Bio Micron Transilvania, producator de suprastructuri (accesorii medicale) pentru implantologia orala, cu o cifra de afaceri de 146.000 de euro anul trecut, a primit finantare europeana pentru un proiect in valoare totala de 203.000 de euro. Perioada de implementare a proiectului este martie 2009-martie 2010. Investitia consta in achizitia unui centru de prelucrari mecanice cu comanda numerica de foarte mare precizie de la compania elvetiana Teximp.

"Odata cu achizitionarea acestui echipament urmarim si diversificarea gamei de produse prin introducerea unor noi produse pe piata", spune Susca Petru, administratorul firmei. Din valoarea totala a proiectului, 58% au fost bani nerambursabili de la UE. "Cofinantarea va fi sustinuta din resurse proprii si intentionam sa angajam luna aceasta un credit bancar, dar din pacate, in ceea ce priveste creditul bancar, toate portile bancilor sunt inchise", spune Susca.

Prin implementarea proiectului, la firma se vor crea sase noi locuri de munca. Anul trecut, numarul mediu de salariati a fost sapte, potrivit Ministerului de Finante.

"Iesind in strainatate, am observat o dezvoltare destul de puternica si rapida a Spaniei si Irlandei, dezvoltare datorata intr-o mare masura faptului ca la un moment dat au fost singurele tari din Europa care au reusit sa absoarba toate fondurile alocate", motiveaza Susca decizia apelarii la fonduri UE.

Cine ia banii:

Compania: Bio Micron Transilvania din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: productia de dispozitive, aparate si instrumente medicale si de laborator

Proiectul: "Cresterea competitivitatii productiei de accesorii medicale pentru implantologie"

Valoarea totala a proiectului: 202.944 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 118.011 euro

Cifra de afaceri in 2008: 145.795 de euro