Seful Allianz, cel mai influent om din asigurari, se retrage

Autor: Angela Placinta 12.11.2009

Cristian Constantinescu (desen), directorul general al celei mai mari companii din piata asigurarilor, Allianz Tiriac, intentioneaza sa se retraga din functie in luna mai anul viitor, urmand sa se pensioneze.

Constantinescu, 59 de ani, conduce Allianz Tiriac inca de la infiintare, fiind unul dintre cei mai longevivi si puternici manageri din piata asigurarilor.

El le-a transmis marti un mesaj intern angajatilor prin care ii anunta ca din primavara anului viitor intentioneaza sa se retraga din acitivitate. Informatia a fost confirmata de directorul de comunicare al companiei, Marius Onofrei.

In locul lui Constantinescu va veni la conducerea Allianz Tiriac un expat, potrivit unor surse din piata. Cel mai probabil va fi nominalizat Rangam Bir, in prezent regional chief business officer la AllianzNew Europe.

Pe primele noua luni Allianz Tiriac a subscris polite de 229 de milioane de euro, iar profitul brut a fost de 6,2 milioane de euro. Constantinescu a fost director al diviziei de reasigurari din cadrul Astra in perioada 1991-1994, iar in 1994 a devenit directorul general al Asigurari Ion Tiriac. In 2000, fostul tenismen Ion Tiriac le-a vandut jumatate din afacerea cu asigurari nemtilor de la Allianz, iar Constantinescu a devenit directorul general al Allianz-Tiriac. El este unul dintre cei care au construit compania de la zero si au reusit sa o aduca pe primul loc pe piata.

Constantinescu a urmat cursurile Facultatii de finante-contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice, pe care le-a absolvit in 1975.