Dusu, proprietarul Celco spune ca a refuzat o oferta de 70 mil. euro pentru compania de BCA care are o marja de profit de 34%

Autor: Catalin Lupoaie 15.11.2009

Nicolae Dusu, presedintele Celco Constanta, al doilea jucator de pe piata de BCA (beton celular autoclavizat), afirma ca a primit recent o oferta de preluare de circa 70 mil. euro de la un fond de investitii, insa a refuzat-o pentru ca a considerat-o prea mica.

"Fata de anii trecuti, cand refuzam orice oferta, anul acesta am inteles ca in capitalism totul este de vanzare. Am primit o oferta de preluare de 70 mil. euro, dar am refuzat-o pentru ca era prea mica", a declarat pentru ZF Nicolae Dusu, care a mai refuzat anul trecut o oferta de preluare de 150 mil. euro.

Presedintele Celco afirma ca, din contra, este interesat de achizitii sau fuziuni pe piata si ca lucreaza cu firma de brokeraj KBC Securities pentru a studia piata. "Noi suntem deschisi la mai multe variante de achizitii sau fuziuni, pentru ca este un moment prielnic, insa deocamdata preturile nu sunt cele mai bune. Cred ca in urmatoarea perioada vom asista la scaderea preturilor", afirma el.

Dusu este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanta, iar Celco este un business de 31,2 milioane de euro si o marja neta de profit de 34%.