3TS confirma intrarea in actionariatul firmei InternetCorp

Autor: Ioana David 18.11.2009

Fondul de investitii 3TS Cisco Growth Fund a anuntat ca a achizitionat un pachet minoritar din actiunile fimei de media InternetCorp, care detine mai multe site-uri de stiri, din domeniul financiar si pentru femei.

Valoarea tranzactiei sau procentul achizitionat nu au fost facute publice. ZF anunta inca de saptamana trecuta semnarea deal-ului. Potrivit unor informatii din piata, 3TS a preluat 25% din actiuni pentru circa 2 mil. euro.

"Semnarea unui acord de dimensiuni semnificative pe parcursul recesiunii subliniaza ca mediul online din Romania este deja matur, dar exista inca mult potential de crestere", a spus Mihai Seceleanu, CEO al InternetCorp.

Pe lista celor interesati s-au aflat patru - cinci companii, iar in urma tranzactiei InternetCorp a fost evaluata la 8 mil. euro. Consultantii vanzatorilor au fost casa de investitii Capital Partners si firma de avocatura Pacuraru & Asociatii, in timp ce de partea cumparatorului a stat RTPR Allen & Overy, potrivit datelor ZF.

Actionarii InternetCorp sunt trei firme inregistrate in Cipru, Depracell Limited, Ressaniaco Limited si Arnaka Limited, potrivit datelor de la Registrul Comertului. In spatele lor se afla Liviu Dumitrascu, Daniel Tatar (care detin si site-ul de recrutare Ejobs) si Mihai Seceleanu. Internet Corp a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 mil. euro si 51 de angajati, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.

3TS Cisco Growth mai detine un pachet minoritar de actiuni in cadrul producatorului de software Gecad. 3TS mai detine actiuni prin intermediul altor fonduri pe care le administreaza la operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea, unde este in negocieri pentru un exit, dar si la firma de salubritate Romprest. InternetCorp detine mai multe site-uri media printre care wall-street.ro, 9am.ro si kudika.ro.