Investitie de 3-4 mil. € intr-un hotel Hampton in Brasov

Autor: Mirabela Tiron 18.11.2009

Compania Future Invest va investi 3-4 milioane de euro in constructia unui hotel cu 104 camere in Brasov, sub brandul Hampton, afiliat la lantul international Hilton.

"Hotelul va fi construit de la zero incepand cu trimestrul unu al anului viitor, iar data la care asteptam sa fie livrat este 2011", a declarat Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton pentru Europa.

Actionarii firmei dezvoltatoare Future Invest sunt Astonroth LTD, inregistrata in Cipru, care detine 95% din actiunile firmei, si Sandvesel cu un pachet de 5%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Compania a avut anul trecut pierderi de 83.000 de euro, date legate de cifra de afaceri nefiind publicate pe site-ul Ministerului de Finante. Casa de avocatura care a asistat procesul de afiliere este Salans.

Hotelul din Brasov va fi a treia unitate afiliata de Hilton in provincie anul acesta, dupa ce lantul international a mai semnat contracte pentru un Hilton in Sibiu si un DoubleTree in Oradea. Brandul Hampton face parte din divizia focus-service detinuta de Hilton, care include Hilton Garden Inn, Homewood Suites, Hampton si Home2 Suites. Pe de alta parte, brandurile Hilton, DoubleTree si Embassy Suites fac parte din divizia full-service.

Hotelul din Brasov va opera 104 camere, in urma unei investitii estimate la 3-4 milioane de euro de ZF, luand in calcul un pret 30.000-40.000 de euro pe camera, potrivit acestor estimari. Lantul hotelier Hilton mai negociaza si pentru afilierea altor unitati pe piata romaneasca. "In urmatorii cinci ani planuim sa afiliem 20 de hoteluri pe piata romaneasca. Este o perioada oportuna penru constructia de hoteluri avand in vedere ca preturile au scazut cu 30%. Urmatorul brand pe care il vom aduce este Hilton Garden Inn, in provincie, pentru care purtam deja negocieri".

Inca 600 mil. euro

In urmatorii doi-trei ani vor fi livrate 40 de hoteluri pe piata romaneasca, cu un numar total de 5.278 de camere, ce cumuleaza investitii estimate la 580 de milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Trend Hospitality. Cele mai multe unitati, respectiv 18, vor fi livrate in Transilvania, in urma unor investitii estimate la 262 mil. euro, in timp ce 11 unitati, care cumuleaza o investitie de 203 milioane de euro, vor fi construite in regiunea Muntenia, restul de 29 de hoteluri urmand a fi livrate in celelalte zone ale tarii, arata aceeasi sursa. In prezent sunt 1.104 hoteluri in Romania, cu 88.000 de camere in total, din care doar 7,3% din camere sunt afiliate la lanturi internationale.