Enterprise Investors cumpara Profi cu 66 mil. euro

Autor: Mihaela Popescu 18.11.2009

Enterprise Investors, administratorul fondului de investitii Polish Enterprise Fund V, care a iesit din retail in 2007 prin vanzarea retelei de supermarketuri Artima catre Carrefour pentru 55 mil. euro, a semnat contractul de achizitie a retailerului cu discount Profi.

Tranzactia s-a ridicat la 66 mil. euro si marcheaza revenirea unui fond de invesitii in comertul alimentar, la mai putin de doi ani dupa exit-urile realizate de Enterprise Investors si Global Finance din acest sector.

Reteaua Profi a fost scoasa la vanzare in acest an, iar in cursa finala pentru preluare au ramas doua fonduri de investitii si grupul belgian Delhaize, operatorul supermarketurilor Mega Image, potrivit surselor din piata. Operatorul local al retelei Profi in sistem de franciza, compania Profi Rom Food, este controlat indirect de omul de afaceri Jean Marc Hendrix, care detine lanturi de magazine si pe alte piete europene.

Profi Rom Food are in acest moment aproximativ 60 de magazine operationale, iar anul trecut a raportat la Ministerul de Finante o cifra de afaceri de 94,5 mil. euro si un profit net de 0,2 mil. euro.