Cefin vinde 50 de camioane unui antreprenor timisorean

Autor: Alexandru Anghel 19.11.2009

Cefin Romania, cel mai mare dealer Iveco de pe piata locala, a vandut 50 de autobasculante catre compania timisoreana Izometal, distribuitor de produse metalurgice, chimice si materiale de constructii.

Tranzactia este estimata la 4,5 milioane de euro de catre Georgica Cornu, proprietarul Izometal si presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara.

In tranzactie au mai fost implicati si Iveco Romania, importatorul oficial al marcii italiene pe piata locala, si Afin Leasing, compania de leasing care a finantat achizitia.

Potrivit declaratiilor omului de afaceri, flota de autobasculante a fost achizitionata dupa ce una din firmele din grupul Izometal a castigat o licitatie pentru mentenanta a 1.200 de kilometri de drumuri in Timisoara si Mehedinti.

Tranzactia incheiata de Cefin reprezinta livrarea celei mai mari flote de autovehicule comerciale in acest an pe piata locala, intr-un context in care vanzarile de vehicule comerciale grele au scazut cu mai mult de 80%.

In primele noua luni ale anului vanzarile de autocamioane de peste 18 tone au scazut cu 86%.

Izometal a inregistrat, potrivit datelor disponibile la Ministerul de Finante, o cifra de afaceri de 60,7 milioane de euro in 2008 si un profit de 1 milion de euro.

Familia Cornu detine in nume propriu si indirect mai mult de 60% din actiunile Izometal. Din grupul de firme mai face parte compania Confort - producator de instalatii, Izoass - comisionar vamal, Comat - distribuitor de materiale de constructii si instalatii si Electroconstructie. Cornu detine participatii majoritare si la companiile de constructii ICIM si Conar din Arad.