Microsoft ataca Google unde doare mai tare, la continut

Ziarul Financiar 23.11.2009

Microsoft a avut mai multe discutii cu News Corp in incercarea de a convinge gigantul media sa "de-indexeze" de pe Google articolele publicate pe site-urile organizatiei, conform Financial Times.

Astfel, Microsoft este dispus sa plateasca News Corp pentru ca articolele realizate de publicatii precum Wall Street Journal sau The Sun sa fie "de-indexate" si, astfel, motorul de cautare Google sa nu mai aiba acces la continutul publicatiilor.

Conform unui publisher contactat de Microsoft, un asemenea plan "pune un accent puternic pe valoarea continutului in conditiile in care motoarele de cautare sunt pregatite sa plateasca pentru a putea indexa informatiile", se arata in Financial Times.

"Vorbim aici despre intentia Microsoft de a lovi in sursele de venit ale Google", a mentionat sursa. Interesul pe care il acorda Microsoft continutului online este interpretat de publicatie ca un asalt direct asupra Google, pentru ca astfel sunt puse presiuni asupra motoarelor de cautare pentru a plati pentru continut.