Filmul marilor afaceri romanesti din retail care au cazut in acest an 12 mai

Ziarul Financiar 23.11.2009

12 Mai

K Tech Ultra Pro, in urma cu doi ani cel mai mare retailer IT&C din Romania, nu mai are nicio sansa de a reveni pe piata si va fi declarata in faliment in decembrie, spuneau reprezentantii BDO Business Restructuring - administratorul judiciar al firmei.

13 august

Fratii Ioan si Floare Cuc din Arad, proprietarii retelei de supermarketuri Spar, al treilea mare retailer alimentar roman, traverseaza o perioada de reorganizare in urma intrarii in insolventa in vara acestui an.

20 august

Reteaua de supermarketuri Trident din Sibiu, controlata de omul de afaceri Constantin Mateescu, a decis demararea procedurii de insolventa din cauza dificultatilor aduse de criza si a imposibilitatii accesarii unui nou credit bancar care sa permita continuarea expansiunii.

8 octombrie

Leonardo, cel mai mare retailer roman de incaltaminte, controlat de omul de afaceri Florin Panea din Oradea, a intrat in reorganizare judiciara la presiunea creditorilor, desi a inchis peste 40 de magazine neprofitabile si a concediat peste 600 de oameni.

23 noiembrie

PIC, singura retea romaneasca de hipermarketuri, detinuta de fratii Ilie si Cornel Penescu din Pitesti, a intrat de saptamana trecuta in insolventa dupa ce Tribunalul Arges a aprobat cererea inaintata de reprezentantii companiei.