Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 24.11.2009

Gordon Brown si David Cameron nu gasesc o solutie comuna pentru problema deficitului

Gordon Brown si David Cameron nu au reusit sa se puna de acord in privinta planului menit sa reduca deficitul bugetar al Marii Britanii, liderii partidului cautand avantajele politice intr-o problema cruciala pentru alegerile de anul viitor. Primul ministru si liderul Partidului Conservator au pretins amandoi sustinere internationala pentru abordarea lor, dupa ce fiecare a spus ca propunerea rivalului sau va pune in pericol revenirea economiei.

Lloyds strange 13,5 miliarde lire printr-o emisiune de actiuni

Lloyds Banking Group va lansa astazi cea mai mare emisiune de drepturi din Marea Britanie, dorind sa obtina 13,5 mld. lire. Banca va oferi investitorilor actiuni la pretul de 36 penny per actiune, un pret foarte mic. Emisiunea face parte dintr-un plan mai amplu, Lloyds dorind sa obtina 22,5 mld. lire pentru a echilibra bilantul bancii, afectat de preluarea din 2008 a HBOS, care nu s-a dovedit de bun augur.

Conservatorii doresc sa impuna departamentelor guvernamentale reducerea emisiilor de carbon

Un guvern conservator in Marea Britanie ar reduce finantarea pentru departamentele guvernamentale de pe Whitehall (strada unde acestea sunt localizate) care nu reduc emisiunile de carbon cu 10% in decursul unui an, potrivit lui George Osborne, membrul al partidului aflat acum in opozitie.