Un hacker roman da lectii de securitate celui mai mare producator de solutii antivirus

Ziarul Financiar 24.11.2009

Hackerul roman cunoscut sub pseudonimul de "Unu" a anuntat, printr-un post pe blogul personal, ca a patruns in baze de date apartinand gigantului software Symantec, specializat in securitate IT, accesand date personale ale clientilor si angajatilor, dar si numere de serie ale produselor, informeaza Mediafax.

Symantec a confirmat informatia printr-un comunicat, subliniind ca vulnerabilitatea semnalata de hacker afecteaza numai serviciile de suport clienti din Japonia si Coreea de Sud, fara a avea niciun efect asupra produselor de securitate comercializate de grup.

"Symantec actualizeaza site-ul cu masurile de securitatte adecvate si il va pune la dispozitia publicului cat de curand. Compania ancheteaza incidentul si nu poate oferi alte detalii in prezent", se arata in comunicat.

Hackerul a patruns in bazele de date ale Symantec si a obtinut acces la informatii sensibile variate despre clientii companiei, angajati si produse, de la nume de utilizator si parole la detaliile cardurilor bancare folosite pentru plati catre companie, precum si numerele de serie ale soft-urilor comercializate de grup.