Tati, unde se produce laptele? Intr-o fabrica high-tech

Ziarul Financiar 25.11.2009

Imaginea bucolica a vacilor care pasc iarba verde pe campii nu mai are nicio legatura cu ceea ce se intampla in fermele mari, aduse la standardele europene, scrie BUSINESS Magazin. Ferma Tnuva de la Adunatii Copaceni (Giurgiu) are o suprafata de 20 de hectare si 1.300 de bovine, din care 750 de vaci de la care se colecteaza lapte. "Vacile din rasa Holstein au fost aduse din Germania si Ungaria, iar in momentul cumpararii lor, in 2007, au costat in jur de 1.000 de euro fiecare", spune Refael Brown, managerul fermei.

Animalele sunt urmarite de medicii veterinari de la ferma si au fise care arata parcursul bolilor si al afectiunilor fiecarui exemplar. Hrana vacilor duse zilnic la pascut difera radical de alimentatia dintr-o astfel de ferma: aici, fiecare animal are parte de un meniu pentru fiecare stadiu de viata.

Despre cum se produce laptele intr-o fabrica high-tech cititi pe www.businessmagazin.ro.