Mircea Geoana si Crin Antonescu au semnat "Acordul pentru iesirea Romaniei din criza". Vedeti care sunt punctele acordului

Ziarul Financiar 25.11.2009

Liderul PNL, Crin Antonescu, si presedintele PSD, Mircea Geoana, au semnat acordul prin care cele doua partide vor sustine pe Mircea Geoana in turul doi al alegerilor, urmand ca acesta sa desemneze in calitate de premier pe Klaus Iohannis.

"Acesta este un moment politic de uniune a fortelor care vor schimba fata Romaniei. Nu este un troc politic, ci un moment important pentru asigurarea stabilitatii politice in Romania", a declarat Mircea Geoana.

"Este o perioada de schimbare care nu se incheie cu caderea lui Traian Basescu, ci incepe odata cu acest eveniment", a declarat Crin Antonescu. "Ii doresc lui Mircea Geoana sa fie presedintele unei Romanii in schimbare autentica. Doresc celor care ni se vor alatura capacitatea de a intelege si a transpune in fapt convingerea ca trebuie sa facem, pentru sanatatea vietii romanesti, schimbari", a mentionat acesta.

"Ceea ce am semnat azi nu reprezinta o impartire de functii, ci o declaratie de principii. Cred ca putem imbiba principiile sociale cu principiile liberale, asa-numita a treia cale", a declarat candidatul la presedintiei, Mircea Geoana.

La ceremonia de semnare au participat alaturi de Mircea Geoana, Dan Nica, Ion Bazac, Daniela Popa, Aura Vasile si Liviu Dragnea. Alaturi de Crin Antonescu s-au aflat Ludovic Orban, Norica Nicolai, Nelu Fenechiu, Varujan Vosganian si Radu Stroe.

Punctele "Acordului pentru iesirea Romaniei din criza" (Cititi aici acordul)

Principii care stau la baza guvernarii comune: reducerea fiscalitatii, distribuirea echitabila a resurselor, transparenta in cheltuirea banului public, respectarea drepturilor si libertatilor individuale, descentralizarea depolitizarea administratiei publice, sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, modernizarea agriculturii si satului romanesc.

Obiective: scoaterea Romaniei din criza economica, politica si morala, asigurarea unei guvernari care sa determine o dezvoltare echilibrata a Romaniei, refacerea prestigiului international al Romaniei, reluarea dialogului si cooperarii intre puterile statului.

Hotarari: sustinerea lui Mircea Geoana in turul 2, crearea unei majoritati stabile pentru desemnarea lui Klaus Ionhannis in functia de premier, elaborarea unui program de guvernare pentru scoaterea Romaniei din criza.