Chelu spune ca redreseaza Alprom

Autor: Ioana David 25.11.2009

Omul de afaceri Catalin Chelu, care a preluat anul acesta 51,7% din actiunile producatorului de mobila Alprom Pitesti, spune ca se asteapta ca din primavara viitoare vanzarile companiei sa se stabilizeze, pentru ca apoi sa intre pe crestere.

Chelu a preluat pe neasteptate actiuni la producatorul de mobila care era in degringolada de la salariati si directorii companii. Catalin Chelu a facut primii bani cu firma de cablu Cony Sat din Galati, iar apoi a intrat pe Bursa profitand de cresterile fulminante de actiuni la SIF-uri si cumparand firme de pe RASDAQ controlate in general de directori si salariati. El are actiuni in toate ariile de activitate.

"Pe activitatea de baza (productia de mobila - n.red.), anul acesta vom avea vanzari de 8-9 mil. euro. Anul viitor cred ca vom termina cu 11 mil. euro", a spus pentru ZF Catalin Chelu. In primele zece luni ale acestui an, Alprom Pitesti a inregistrat o cifra de afaceri in scadere cu 10-20% raportat la perioada similara din 2008.

Din grupul Alprom fac parte mai multe firme, printre care si o unitate de semifabricate, care potrivit lui Chelu are afaceri la jumatate fata de productia de mobila.