Pietele, speriate de perspectiva falimentului celui mai mare dezvoltator imobiliar din Dubai

Ziarul Financiar 26.11.2009

Pietele au intrat in panica dupa ce ieri autoritatile din Dubai au anuntat ca Nakheel, divizia imobiliara a Dubai World, doreste sa isi restructureze datoriile contractate printr-o emisiune de obligatiuni, pe care ar trebui sa le achite luna viitoare, conform Financial Times.

Investitorii Dubai World, conglomerat detinut de guvern, sunt speriati de posibilitatea ca Nakheel sa intre in faliment.

Traderii se asteptasera ca guvernul sa intervina pentru a rascumpara obligatiunile in valoare totala de 5 miliarde dolari. Cu toate acestea, prin anuntul facut de ministerul de finante al statului Dubai, toti investitorii in Dubai World si Nakheel sunt rugati "sa astepte" cel putin pana la 30 mai pentru a putea beneficia de obligatiuni.

Costul pentru asigurarea datoriilor Dubaiului fata de intrarea in faliment a urcat puternic ca urmare a anuntului. Astfel, daca marti, la Londra costul se ridica la 360.000 dolari pentru 10 milioane dolari, la inchiderea sedintei de miercuri costul a avansat pana la 460.000 dolari/an.