Dacia vinde cea mai mare flota din acest an unui subcontractor CEZ cu 3,5 mil. euro

Autor: Alexandru Anghel 26.11.2009

Dealerul Dacia, Auto Cobalcescu, a vandut o flota de 181 de autoutilitare Dacia, in valoare de 3,5 milioane de euro, catre compania Adrem Invest din Capitala, intr-una dintre cele mai mari tranzactii de acest fel din acest an.

2009 a fost cel mai auster an din ultimii cinci in privinta vanzarilor de autovehicule pe piata locala, cu scaderi ce au ajuns la aproape 57% in intervalul ianuarie-octombrie. In acest context vanzarile au fost sporadice, iar companiile au amanat cresterea sau inlocuirea flotelor auto. In plus, companiile de leasing au recuperat in acest an mii de automobile, atat de la clienti persoane fizice, cat si companii, automobile ce au fost revandute, lovind inca o data in piata masinilor noi.

Potrivit Adrem Invest, subcontractor al producatorului si furnizorului de energie CEZ, flota achizitionata include 181 de unitati Dacia Logan VAN, echiparea confort, cu motori zarea de 1,5 litri diesel.

Valoarea tranzactiei este de 3,5 milioane de euro, iar autoutilitarele au fost achizitionate prin sistem de leasing operational, contractul avand durata de derulare de 48 de luni.

"Lucram in domeniul energetic, iar extinderea flotei a fost reali zata in vederea diversificarii activitatii. Am castigat doua contracte de citire si de instalare/demontare de contoare, in zona Olteniei, ceea ce necesita o flota mai mare", a precizat Bogdan Antonescu, reprezentant al Adrem Invest. Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 7,4 milioane de euro, la jumatate fata de anul precedent. Potrivit datelor Registrului Comertului, Adrem Invest este detinuta de Andreia Bodea, cu o participatie de 10% si de Corneliu si Adrian Bodea, fiecare cu 45% din titlurile companiei.

Auto Cobalcescu, dealer Renault si Dacia, este unul dintre cei mai mari dealeri Dacia din Bucuresti, inregistrand afaceri de 13,5 milioane de euro in cursul anului trecut. Compania detine in Capitala trei centre de vanzari si service.

Vanzarile Dacia pe plan local au ajuns la 36.874 de unitati in primele 10 luni, cu 52% mai putin fata de volumul de peste 76.000 de unitati din acelasi interval din 2008. Compania a compensat insa scaderea comerciala din Romania prin exporturi in principal in tarile vest-europene, ponderea lor in totalul productiei ajungand la 85%. Fran'ois Four mont, directorul general al Dacia, care isi va incheia mandatul la finalul anului, a apreciat ca in 2009 productia fabricii de la Mioveni va atinge aproximativ 300.000 de unitati.