Culita Tarata, 3 Brazi: Este important ca postul de comisar e detinut de un roman care va face cartile agriculturii din Europa

Ziarul Financiar 27.11.2009

Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi si unul din cei mai mari agricultori ai Romaniei, exploatand circa 65.000 de hectare de teren agricol in Insula Mare a Brailei, a declarat ca prin numirea lui Ciolos pe portofoliul Agriculturii, fermierii romani vor putea fi mai bine auziti de Comisia Europeana.

"Indiferent de la ce partid este, este important ca postul de comisar e detinut de un roman care va face cartile agriculturii din Europa si va tine cont si de fermierii din Romania, care din pacate pna acum au fost tratati cu jumatate de masura de cei din Uniunea Europeana", a spus el.

Tot el spune ca Ciolos este un bun cunoscator al legislatiei europene, chiar daca nu este un agricultor, avand tangente cu Uniunea Europeana si participand la negocieri de aderare la Politica Agricola comuna.

"Cred ca va renegocia o crestere procentuala a subventiilor pentru Romania si va gasi solutii pentru simplificarea documentatiei pentru absorbtia banilor europeni", a mentionat el.

Romania primeste o subventie anuala de circa 100 euro pe hectar. Spre deosebire, tarile occidentale din cadrul UE primesc de trei ori mai mult.