Turabo deschide o cafenea in locul frizeriei de la Unirea

Autor: Cristina Stoian 29.11.2009

Tudor Niculescu, proprietarul celui mai mare lant de cafenele Turabo, a preluat un spatiu de 200 de metri patrati in zona Unirii din Bucuresti, langa restaurantul Festival 39, unde va deschide luna aceasta o cafenea in urma unei investitii de 150.000 de euro.

"Este a saptea cafenea deschisa anul acesta, din cele 12 pe care ni le propusesem initial. Singurul motiv pentru care nu am atins targetul propus este lipsa spatiilor comerciale care sa se ridice la standardele noastre, in special in Bucuresti", a declarat pentru ZF Tudor Niculescu, proprietarul Turabo, care va deschide aceasta cafenea in locul unei vechi frizerii.

Recent, Turabo a semnat si un parteneriat cu Anchor Grup prin intermediul caruia a patruns in Plaza Romania, pe o suprafata de 75 de metri patrati, in locul cafenelei Gloria Jean's si isi pregateste intrarea in Bucuresti Mall, pana la sfarsitul anului.

"Oferta redusa de spatii stradale, dar si faptul ca romanii au o apetenta pentru malluri, unde traficul a crescut spactaculos in ultimul timp, ne-a determinat sa ne implicam mai mult in astfel de locatii. In tara avem un parteneriat si cu Iulius Group, care a dus anul acesta la deschiderea unei cafenele in Iulius Mall din Cluj", spune Nicuescu.

Compania, care a incheiat 2008 cu afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu circa 30% fata de anul anterior, a ales pentru extinderea din acest an si doua aeroporturi, din Timisoara si Cluj. Toate aceste lansari ii vor aduce proprietarului Turabo o crestere a afacerilor in acest an, "poate cea mai mare de la deschiderea primei cafenele".

Niculescu nu ofera insa detalii concrete in ce priveste rezultatele financiare din 2009.

In prezent, sunt 44 de cafenele Turabo Cafe in toata tara, conducerea companiei spunand ca nu a inchis pana acum nicio unitate, dar ca a relocat doua dintre cele existente, din Brasov si Busteni. Pe langa cafenele, compania mai detine cateva centre de evenimente, Niculescu fiind implicat si in afaceri imobiliare. Anul trecut, planurile omului de afaceri vizau constructia unui hotel de cinci stele in Bucuresti, in apropiere de Piata Universitatii si a unui resort in Busteni.

Turabo Cafe concureaza pe piata locala cu Starbucks, Cup&Cino, Cafepedia, Costa Coffee sau City Cafe. Pentru 2009, Tudor Niculescu a vrut sa extinda reteaua de cafenele in tarile din regiune, inclusiv Republica Moldova, dar deocamdata planurile nu s-au concretizat, Romania ramanand si anul acesta tinta principala de dezvoltare.