Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 30.11.2009

Cadbury inclina balanta catre Hershey

Todd Stitzer, directorul executiv al Cadbury, si-a exprimat sprijinul pentru o posibila fuziune cu Hershey, declarand ca producatorul american de dulciuri reprezinta o alegere mai potrivita din punct de vedere cultural decat Kraft, conglomeratul producator de alimente care a lansat o oferta de preluare ostila in valoare de 10 mld. lire. Hershey, care detine licenta pentru brandul Cadbury in Statele Unite inca din 1988, ia in calcul posibilitatea lansarii unei oferte pentru Cadbury. Daca Hershey poate finanta oferta, este probabil ca aceasta sa nu fie una ostila.

Problemele din Dubai se reflecta pe pietele bursiere

Pietele bursiere nu au ramas indiferente la problemele din Dubai. Guvernul a cerut creditorilor o amanare a platilor pentru compania de stat Dubai World. Vineri, pietele de actiuni de la nivel mondial au reactionat la aceasta veste. Problemele din Dubai au contribuit la o vanzare in masa pe pietele bursiere din Asia si au alimentat pierderile semnificative de pe
Wall Street.

Bursele europene au fost cele mai stabile.

Brown pierde sansa la o pozitie cheie in CE, in favoarea Frantei
Gordon Brown a esuat in cea mai recenta incercare a sa de a primi o pozitie cheie in cadrul Comisiei Europeane, cedand astfel locul Frantei, care a ajuns pe lista scurta de nominalizari pentru o functie de conducere in sectorul financiar-bancar post-criza.