Guvernul din Dubai nu garanteaza datoriile de 60 mld. dolari ale companiei care ar putea declansa criza in Golf: "creditorii sa-si asume o parte din responsabilitate"

Ziarul Financiar 30.11.2009

Guvernul emiratului arab Dubai a anuntat luni ca nu va garanta datoriile de 59 de miliarde de dolari ale dezvoltatorului imobiliar pe care il detine, Dubai World, compania fiind nevoita sa rezolve restructurarea creantelor direct cu creditorii, scrie Bloomberg.

Seful Finantelor din Dubai, Abdulrahman Al Saleh, a spus luni ca "firma a obtinut finantare pe baza unui calendar al proiectelor si nu a garantiilor guvernamentale. Creditorii ar trebui sa-si asume o parte din responsabilitate".

Principalele burse din lume au fost luate prin surprindere saptamana trecuta, dupa ce autoritatile din Dubai au anuntat ca principalul dezvoltator imobiliar al tarii va cere o amanare a calendarului de plata a unor datorii cu circa 6 luni, pana in mai. Asia a consemnat cel mai mare declin din ultimii trei ani, in urma anuntului, in timp ce Europa a inregistrat cel mai slab parcurs din aprilie.