Al doilea fond al OTP a strans 3,5 mil. lei

Autor: Roxana Pricop 01.12.2009

Oferta publica de titluri derulata de fondul inchis de investitii OTP Green Energy, administrat de societatea OTP Asset Management, a fost subscrisa in proportie de 44%, pana la finele zilei de vineri, 27 noiembrie, potrivit informatiilor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest-intermediarul ofertei.

Aceasta este a doua oferta publica de titluri (Initial Public Offering-IPO) care are loc anul acesta, in conditiile in care primul IPO a apartinut tot unui fond inchis cu capital garantat gestionat de OTP Asset Management, respectiv OTP WiseRo.

Oferta de titluri OTP Green Energy a inceput pe 4 noiembrie si ia sfarsit astazi pe 2 decembrie. Cu doua zile inaintea inchiderii ofertei, investitorii au subscris un numar de 17.562 de unitati, in valoare de circa 3,5 mil. lei, din totalul de 40.000 unitati al ofertei. Pragul minim pentru ca oferta sa fie incheiata cu succes este de 30.000 de unitati.

Fondul OTP Green Energy este administrat de societatea OTP Asset Management si garanteaza ca la finalul duratei de viata, peste 42 de luni, investitorii vor obtine un castig de cel putin 12%. Fondul urmareste evolutia indicelui european ERIX, ce inglobeaza performanta pretului actiunilor a zece companii europene active in sectorul energiei regenerabile.

Daca oferta OTP Green Energy se va incheia cu succes, listarea fondului la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc in primele luni ale anului viitor", a spus Razvan Pasol, prese­dintele societatii Intercapital Invest.

Spre deosebire de primul IPO de anul acesta, cel derulat de fondul OTP WiseRo, care a inregistrat cel mai ridicat nivel de suprasubscriere de la oferta lansata de Transgaz, oferta de titluri OTP Green Energy se bazeaza pe ultimele doua zile ale perioadei de subscrieri pentru a intruni pragul de succes. La fel ca si OTP WiseRo, fondul OTP Green Energy este un fond cu capital garantat.

Daca WiseRo garanteaza ca dupa trei ani investitorul isi va primi banii investiti initial indiferent de evolutia pietelor, Green Energy garanteaza ca la finalul duratei de viata, peste 42 de luni, investitorii vor obtine un castig de cel putin 12%.