Murdoch despre agregatoarele de stiri: "Ca sa fiu nepoliticos, vorbim aici de furt!"

Ziarul Financiar 01.12.2009

Rupert Murdoch, CEO-ul News Corp, a declarat marti ca jurnalismul are un viitor promitator, in ciuda problemelor cu care se confrunta in ultima vreme, informeaza Wall Street Journal.

Murdoch, care pledeaza pentru taxarea continutului online, a declarat ca firmele media trebuie sa convinga consumatorii ca jurnalismul de calitate nu este gratuit.

"Jurnalismul de calitate este o marfa scumpa", a spus acesta. "Criticii spun ca oamenii nu vor plati", a spus Murdoch. "Eu cred ca o vor face".

Murdoch, care in ultima vreme a criticat puternic Google pentru postarea continutului online al site-urilor de stiri fara plata de taxe, a continuat sa critice si marti site-urile internet care se angajeaza in "preluarea in totalitate" a stirilor.

"Acesti oameni nu investesc in jurnalism", a declarat Murdoch. "Se hranesc cu eforturile si investitiile altora". "Ca sa fiu nepoliticos, vorbim aici de furt", a adaugat el.

Declaratiile au fost facute de mogulul media in timpul unui workshop organizat de Federal Trade Comission si avand ca subiect viitorul jurnalismului.