SIF-urile urca cu 3,5% in debutul sedintei, BET-ul cu 1,5%

Ziarul Financiar 02.12.2009

Bursa a deschis sedinta de azi in crestere, cel mai mare avans din piata fiind consemnat de societatile financiare, grupate sub indicele BET-FI, care urcau cu peste 3,5% dupa o ora de tranzactionare. Cel mai mare rulaj din piata il inregistrau titlurile SIF Oltenia (SIF5), pe o apreciere de aproape 3,2%. Cea mai mare crestere dintre societatile financiare o inregistrau insa actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), de 4,5%, urcand astfel la pretul de 1,16 lei/titlu.

Saptamana viitoare, marti, Comisa de buget-finante din cadrul Camerei Deputatilor urmeaza sa publice raportul privind majorarii pragului de detinere pe SIF-uri la 5%, de la 1% cat este in prezent. Inainte de dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor, propunerea legislativa mai trebuie sa primeasca avizul Comisiei pentru politica economica si a Comisiei juridice.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii din piata, inregistra la o ora de la deschidere o apreciere de 1,5%, evolutie sustinuta in principal de cresterile din sectorul bancar, titlurile BRD consemnand un avans de 2,3% fata de referinta.

Lichiditatea pietei depasea 1,5 mil. euro, pe un volum de peste 11,4 milioane de actiuni.