Peste 4.000 de olandezi au declarat ca detin active de 1 mld. euro in paradisuri fiscale, dupa inasprirea legislatiei privind evaziunea

Ziarul Financiar 02.12.2009

Olandezii care isi tin banii in conturi offshore au raportat la Fisc active de peste 1 miliard de euro in aceste "paradisuri fiscale", dupa introducerea unei legislatii care sanctioneaza aspru nedeclararea acestor bunuri", au declarat miercuri reprezentanti ai executivului.

Circa 4.400 de olandezi se grabesc sa raporteze voluntar detinerile din afara granitelor tarii inainte de intrarea in vigoare, de la inceputul anului viitor, a noii legislatii in domeniu, care prevede amenzi mari pentru cei care nu raporteaza conturile offshore catre autoritati, a declarat, intr-un comunicat transmis miercuri, ministrul olandez al Finantelor, Jan Kees de Jager.

De Jager a sugerat in acest an, dupa semnarea unui acord de cooperare cu Elvetia in vederea reducerii evaziunii fiscale, ca olandezii detin active nedeclarate de cel putin sapte miliarde euro in conturi offshore.