Cele mai importante evenimente de astazi

Ziarul Financiar 02.12.2009

1. Boc: Incasarile bugetare in luna noiembrie arata depasirea pragului critic al crizei economice. Incasarile bugetare in luna noiembrie s-au situat la 12,1 miliarde lei, depasind nivelul consemnat in noiembrie 2008, de 11,9 miliarde lei, evolutie care semnifica depasirea pragului critic al crizei economice, a declarat, miercuri, premierul interimar Emil Boc.

El a aratat ca datele privind incasarile au fost prezentate de ministrul interimar al Finantelor in sedinta de miercuri a Guvernului.

"Am depasit nivelul critic al crizei economice si pregatim relansarea economica", a spus Boc.

2. Basescu promulga legea prin care Guvernul demis este abilitat sa inainteze bugetul pe 2010 catre Parlament. Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Legea prin care Guvernul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, precum si legea responsabilitatii fiscale.

3. CE a aprobat un ajutor de stat de 57 milioane euro pentru Ford Romania, cu unele conditii. Comisia Europeana (CE) a aprobat, cu anumite conditii, ajutorul de stat de pana la 57 de milioane de euro pe care Romania vrea sa il acorde companiei Ford Romania, pentru formarea profesionala a angajatilor fabricii de automobile de la Craiova.

4. 2 decese si 168 de cazuri noi de gripa AH1N1 in ultimele 24 de ore. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat doua decese din cauza gripei AH1N1 si 168 de cazuri noi de imbolnavire, a anuntat Ministerul Sanatatii. In total in Romania au existat pana acum 5 decese din cauza gripei AH1N1 si 3.427 de imbolnaviri.

5. Pfizer aduce un nou sef in Romania. Compania americana Pfizer, cel mai mare producator de medicamente din lume, l-a numit pe Brendan S. O'Brien in pozitia de country manager pentru Romania. El il inlocuieste pe Stanley Mendonca, care si-a inceput mandatul in 2006 si care devine manager pe o regiune din Europa Centrala si de Est care cuprinde 16 tari.